Γλυκό ψωμί γεμιστό με μερέντα και τριμμένο φουντούκι
Η Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine επιστρέφει με μια συνταγή που θα απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι!
Υλικά:
Για την ζύμη
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κ.γ ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
- 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι τριμμένο
- 3-4 κ.σ μερέντα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλέυρι,το αυγό,την μαγιά,την ζάχαρη,την μαργαρίνη,το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-1 1/2 ώρα
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο,στην μια πλευρά απλώνουμε την μερέντα και πασπαλίζουμε με το φουντούκι και στην αλλη πλευρα κώβουμε λωρίδες
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τέλος τοποθετούμε επάνω στο ρολό μια μια τις λωρίδες
Αφήνουμε να φουσκώσει αλλα 30 λεπτά,αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 30 λεπτά)
(δείτε φωτογραφίες βήμα βήμα εδώ!)
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Μοιράσου: