Υπέροχα σοκολατένια μελομακάρονα από τη Σία Λαδά!
Συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας
Σοκολατένια μελομακάρονα για σένα που λατρεύεις την σοκολάτα...
ΥΛΙΚΑ: 2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κ.γ κανέλα, ½ κ.γ πρόκα γαρίφαλο αλεσμένο
1 κ.γ σόδα , 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
800 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 500 γρ. καρύδια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ :
500 γραμ. περίπου σοκολάτα κουβερτούρα
5 κ.σ αραβοσιτέλαιο, 2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό, 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
4-5 πρόκες γαρίφαλο, 2 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπόλ δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη σιγά σιγά προσθέτουμε
Και τα υπόλοιπα υλικά, τα δουλεύουμε στην αρχή με το σίρμα και στην
Συνέχεια με το χέρι η ζύμη μας δεν θέλει δούλεμα καθόλου με το μίξερ
Θελει απαλό ζύμωμα ισα ισα να ενσωματωθούν τα υλικά μας, γιατι αν την
Κουράσουμε πολύ στο ζύμωμα θα αποβάλει το λάδι και δεν θα έχουμε το
Επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αφού λοιπόν έχουμε έτοιμη την ζύμη μας πλάθουμε τα μελομακάρονά μας
Σε σχήμα μακρόστενο και τοποθετούμε ένα ένα στην λαμαρίνα μας πάνω
Σε λαδόκολλα, με ένα πιρουνάκι κάνουμε στην επιφάνειά τους τρυπίτσες,
Ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι και να έχουμε υπέροχα
Μελωμένα μελομακάρονα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου
35’ με 40’ μόλις είναι έτοιμα τα μελομακάρονά μας τα βυθίζουμε στο σιρόπι
Μας τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για δευτερόλεπτα και τα
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο . Αφου εχουμε λιώσει σε μπαιν μαρι την
Σοκολάτα μας προσθέτουμε και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλα
Βουτάμε τα μελομακάρονα στην σοκολάτα πασπαλίζουμε με καρυδάκι
Τριμμένο και αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα μερικές ώρες.
Σημ. το σιρόπι μας μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη
Μέρα η να το βράσουμε την ώρα που θα ετοιμάζουμε τα μελομακάρονά
Μας, παίρνουν τα υλικά μας δύο τρείς βράσεις , όταν θα έχουμε
Βγάλει τα μελομακάρονά μας το σιρόπι μας θα είναι πια έτοιμο για το
Μέλωμα τους. ( βράζουμε πρώτα την ζάχαρη με το νερό την κανέλα την
Την πρόκα γαρίφαλο και το πορτοκάλι, και τέλος αφού κατεβάσουμε
Την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε
Να διαλυθεί και είναι έτοιμο).
Σοκολατένια λοιπόν μελομακάρονα για τους λάτρεις της σοκολάτας!!!!
Καλή απόλαυση!
Χαρούμενες γιορτές!!!