Λαχταριστά αρωματικά ψωμάκια κανέλας από την Σία Λαδά
Είναι καταπληκτικά για το πρωινό σας και το απογευματινό καφέ σας, σκέτα αλλά και γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι!
ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 αυγά
200 γρ. χλιαρό γάλα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαγιά
½ κ.γ αλάτι
½ κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα υλικά μας στο μίξερ, το βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη, βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και την μαγιά την οποία έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα σιγά σιγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε και δουλεύουμε την ζύμη μας με το χέρι. Αφού έχουμε μια μαλακιά αφράτη ζύμη την αφήνουμε να διπλασιασθεί σε όγκο για μια ωρίτσα περίπου σκεπασμένη. Στη συνέχεια φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα . Έχουμε ετοιμάσει την κανέλα με την ζάχαρη , περνάμε με βούτυρο τα ψωμάκια μας και στη συνέχεια τα βουτάμε στο μείγμα της κανελοζάχαρης. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν και στη συνέχεια ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 ‘ μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας απόλαυση!