Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο από την Σία Λαδά
Συνταγή
Νόστιμη σπιτική συνταγή σε στίλ κεικ, ετσι οπως την φτιάχνω εγω, θα ενθουσιάσει τους πάντες!
Απολαύστε την με τον καφέ σας, το πρωινό σας, αλλα παρουσιάστε την και στον μπουφέ σας.
Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κόκκινη φαρίνα
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού χυμό
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
250 γραμμ. Μαρμελάδα βερίκοκο
1 φλιτζάνι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη στην συνέχεια, τα αυγά και ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά μας. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε το μείγμα ( κρατάμε το 1/3 από το μείγμα) βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο, και αφήνουμε να ψηθεί πολύ λίγο, στον χρόνο αυτόν που ψήνεται, ετοιμάζουμε τα μπαστουνάκια, στο μείγμα που κρατήσαμε προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε όταν το ζυμώνουμε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Πλάθουμε λοιπόν την ζύμη μας σε κορδόνια, στο πάχος μικρού δαχτύλου. Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο, το οποίο έχει πάρει ένα ρόδινο χρώμα, απλώνουμε την μαρμελάδα, και τέλος τα κορδόνια σε σχήμα καφασωτό και ολοκληρώνουμε το τελείωμα της με ένα τελευταίο κορδόνι γύρω γύρω. Αλείφουμε τα κορδονάκια με αυγό ( χτυπάμε με λίγο γάλα) και γαρνίρουμε με κερασάκια, και αμύγδαλο. Την βάζουμε στο φούρνο να τελειοποιηθεί το ψήσιμο της μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κορδόνια στους 180 βαθμούς.
Καλή απόλαυση!