Παραδοσιακή σπιτική λαγάνα από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:03

Παραδοσιακή σπιτική λαγάνα από την Σία Λαδά

Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
3 κ.σ λάδι
1 κ.σ ζάχαρη
1 ½ κ.γ αλάτι
Σουσαμάκι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά λίγο από το νεράκι και την διαλύουμε Συνεχίζουμε προσθέτοντας, την ζάχαρη , λίγο λίγο το αλεύρι το αλατάκι Το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι, αν κολάει Στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αφήνουμε το ζυμαράκι μας να Διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος , σκεπασμένο το μπολ μας με Μεμβράνη γύρω στην 1 ½ ώρα. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το ξεκολλάμε από τα τοιχώματα ζυμώνουμε Ελαφρώς και το χωρίζουμε σε δυο μέρη, απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα Μέσα σε ταψί την λαγάνα μας πλατιά μακρόστενη σε σχήμα οβάλ, με Τα δάχτυλά μας κάνουμε τρύπες ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με Το σουσάμι. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτάκια και φουρνίζουμε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ωρίτσα.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς τραγανές, σουσαμένιες λαγάνες δεν γίνεται!

Φτιάξτε σπιτική λαγάνα με τα χεράκια σας !

87157750 486844271983352 5953314736614408192 n87157750 486844271983352 5953314736614408192 n87157750 486844271983352 5953314736614408192 n87157750 486844271983352 5953314736614408192 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250