Μελιτζανοκεφτέδες πεντανόστιμοι από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
2 μελιτζάνες μεγάλες
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1/3 φλιτζανιού τριμμένο κεφαλοτύρι
Λίγο μαϊντανό, λίγο δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο, αλατάκι, πιπεράκι
1 αυγό
Για την σως γιαουρτιού:
1 κεσέ γιαούρτι, 2 κ.σ λάδι, 1 κ.σ ξύδι, λίγο αλατάκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, και τις κόβουμε σε κύβους αφού έχουμε Καθαρίσει την φλούδα τους τις έχουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι να Αποβάλουν την πικράδα τους. Στην συνέχεια τις βράζουμε ισα να Μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε στο σουρωτήρι να Αποβάλλουν τα υγρά τους. Βάζουμε τον πολτό αυτό από τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ με όλα μας τα Υλικά την φρυγανιά το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, δυόσμο , αλάτι, πιπέρι Σκόρδο αυγό, ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας Αν είναι αραιό το μίγμα μας, προσθέτουμε φρυγανίτσα, πλάθουμε λοιπόν Τα κεφτεδάκια μας και τηγανίζουμε. Σερβίρουμε τα θεϊκά αυτά μελιτζανοκεφτεδάκια με δροσερή σως γιαουρτιού Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι με το ξύδι το λάδι και λίγο αλατάκι. Και τους απολαμβάνουμε!!!
Υπέροχο ορεκτικό να συνοδεύσουμε το κυρίως Πιάτο μας!
Καλή απόλαυση!