Κολοκυθανθοί γεμιστοί με τυρί φέτα από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
24 κολοκυθολούλουδα ολόφρεσκα
400γρ. φέτα ⅓ φλιτζανιού
άνηθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 αβγά
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι μπίρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τους κολοκυθοανθούς και τους Αφήνουμε σε πετσέτα να σραγγίξουν καλά. Αφού τους έχουμε κόψει τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Ετοιμάζουμε την γέμιση, τρίβουμε την φέτα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμυδάκια τα αυγά το λάδι αλάτι και πιπεράκι. Γεμίζουμε κάθε κολοκυθοανθό, και στρίβουμε τις άκρες τους, για να κλείσει καλά μέσα η γέμιση. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι με τα υλικά μας, βουτάμε έναν έναν κολοκυθοανθό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Είναι ένα νοστιμότατο ορεκτικό! Καλή απόλαυση!