Θεϊκή πάστα ταψιού με σαβαγιάρ και κρέμα Φιλαδέλφεια από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 09:55

Θεϊκή πάστα ταψιού με σαβαγιάρ και κρέμα Φιλαδέλφεια από την Σία Λαδά


Υλικά :
3 πακέτα σαβαγιάρ
600 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτί garni Γιώτης Σαντιγύ ( περιέχει 2 φακελάκια)
ξύσμα από ένα λεμόνι, 2 φλιτζάνια γάλα
τριμμένη κουβερτούρα η τρούφα σοκολάτα

Για το σιρόπι :
3 ποτήρια νερό
2 κ.σ κακάο
4 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ αμαρέτο η κονιάκ

Εκτέλεση :
Βράζουμε για 2-3 λεπτά το σιρόπι , ανακατεύουμε καλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι όχι πολύ να μαλακώσουν, ισα ισα τα βουτάμε και τα βγάζουμε, απλώνουμε στο ταψί μας η σε πιατέλα μακρόστενη πρώτη στρώση σαβαγιάρ, στην συνέχεια απλώνουμε την  κρέμα ( έχουμε χτυπήσει πολύ καλά το τυρί Φιλαδέλφεια και στην  συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί τον έναν φάκελο τον οποίο έχουμε  χτυπήσει ξεχωριστά με το 1 φλιτζάνι γάλα και το ξύσμα λεμονιού). Πάνω από την κρέμα τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια κουβερτούρα η τρούφα, συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, κρέμα και  τριμμένη σοκολάτα, τέλος Τρίτη στρώση σαβαγιάρ και τελειώνουμε με απλώνοντας Σαντιγύ( χτυπώντας τον δεύτερο φάκελο με ένα φλιτζάνι  γάλα) γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή απόλαυση!

196594258 181546753891432 6726215034912788851 n




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250