Πεντανόστιμη παραδοσιακή γίδα βραστή από την Σία Λαδά!
Υλικά :
1 κιλό κρέας,
αλάτι, πιπέρι
2-3 κρεμμύδια,
σέλινο,
2-3 πατάτες
2-3 καρότα,
χυμό ενός λεμονιού,
2 πρόκες γαρίφαλο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χυμό ντομάτας
και 1 κ.σ ντοματοπελτέ
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε κρύο νερό
να βράσει , κατά την διάρκεια του βρασμού το ξαφρίζουμε , στην συνέχεια
προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το σέλινο, τις πατάτες τα καρότα τα
κρεμμύδια αλάτι πιπέρι και τις πρόκες γαρίφαλο, κλείνουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε να βράσουν, προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του
λεμονιού.
Στην συνέχεια τοποθετούμε σε πιατέλα το κρέας με τα λαχανικά, και αφού
σουρώσουμε τον ζωμό, σερβίρουμε τον ζωμό με κρέας και λαχανικά η σκέτο
η άλλη επιλογή είναι να βράσουμε στον ζωμό σούπα ρυζάκι (μια
κουταλιά ρύζι ανά άτομο).
Γίνεται πραγματικά πεντανόστιμη και το λεμόνι την απογειώνει!!!
Καλή σας όρεξη!