Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων στην ΟΕΕΣΠ - Ζακύνθου, Ιθάκης, Κεφαλονιάς: "Όχι στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο!"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 11:24

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων στην ΟΕΕΣΠ - Ζακύνθου, Ιθάκης, Κεφαλονιάς: "Όχι στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο!"

Όχι στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο!

Να σταµατήσει κάθε συµµετοχή της χώρας µας! Κάτω η ακρίβεια και οι φόροι!

Καταγγέλλουµε την εισβολή των στρατιωτικών δυνάµεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκφράζουµε την αλληλεγγύη µας στον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής που έχουν κάθε δικαίωµα να ζήσουν ειρηνικά, µε αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.

Πέρα από τα προσχήµατα που επικαλούνται οι θύτες, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη µία και τη Ρωσία από την άλλη, ο πόλεµος τους είναι αποτέλεσµα της σύγκρουσης για τις σφαίρες επιρροής, τους δρόµους µεταφοράς των εµπορευµάτων και τις πηγές ενέργειας. Κάθε πλευρά θέλει κερδισµένους τους δικούς της τραπεζικούς, βιοµηχανικούς, ενεργειακούς, εφοπλιστικούς οµίλους.

Ένα είναι σίγουρο, θύµατα στο βωµό του κέρδους για ακόµα µια φορά, θα είναι οι λαοί! Η σηµερινή άλλα και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βαριές ευθύνες, έχουν στηρίξει όλες τις Νατοϊικές αποφάσεις συµπεριλαµβανοµένων και αυτών του σχεδίου περικύκλωσης της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η χώρα µας έχει γίνει κόµβος µεταφοράς στρατευµάτων στην Ανατολική Ευρώπη, γίνεται θύτης αλλα µπορεί να γίνει θύµα, γιατί, όπως έχει η προειδοποιήσει η Ρωσία, οι αµερικανικές βάσεις θα αποτελούν στόχο σε γενικευµένη ένταση. Το κύµα ακρίβειας σε ενεργεία και πρώτες ύλες που µαστίζει τις ζωές χιλιάδων αυτοαπασχολουµένων και συνολικά του λαού φουντώνει και η κυβέρνηση προσπαθεί να µας πείσει ότι µε τα µέτρα ψίχουλα που ανακοίνωσε, µπορεί να αντιµετωπιστεί.

Μας λέει ότι µπορεί να µην φτάνουν, <αλλά είναι το καλύτερο δυνατό ρεαλιστικά>, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την µεγάλη κοροϊδία. Εµπαιγµό για την ακρίβεια, αποτελούν όλα τα µέτρα που ανακοίνωσε συνολικά η κυβέρνηση της Ν∆ και ενισχύονται από τους νόµους που εφάρµοσαν διαδοχικά όλες οι προηγούµενες κυβερνήσεις <ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ>,. Εντάσσονται στην ίδια στρατηγική που ευθύνεται για το πρόβληµα και τρέχουν µε µεγαλύτερη ταχύτητα την πολιτική <απελευθέρωσης της ενέργειας> και της απολιγνιτοποίησης, που φούντωσε την ενεργειακή φτώχια για το λαό, πολύ πριν προστεθούν, οι πολεµικές ανατιµήσεις σε καύσιµα και ηλεκτρικό ρεύµα.

Οι συνέπειες του πολέµου διογκώνουν τα προβλήµατα που προκάλεσε η πανδηµία. H ακρίβεια καλπάζει και κατατρώει ό,τι εισόδηµα έχει αποµείνει.

Οι λογαριασµοί Ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιµή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συµπαρασύροντας µεταφορικά και άλλα κόστη. Οι συνάδελφοι επαγγελµατίες του τουρισµού βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι ανατιµήσεις σε ρεύµα και πρώτες ύλες, ανεβάζουν το λειτουργικό κόστος των καταλυµάτων τους, ενώ οι τιµές διαµονής κυµαίνονται στα περσινά επίπεδα και είναι ανέφικτη η αναπροσαρµογή τους. Από την άλλη, οι αυξήσεις των εισιτηρίων στα χερσαία, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά µέσα µεταφοράς αποτελούν δυσβάστακτο κόστος για τους επισκέπτες.Ο τουρισµός για τα λαϊκά στρώµατα και τους µικρούς ΕΒΕ είναι άπιαστο όνειρο. Στην εστίαση σε ένα χρόνο οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί δραµατικά. Στην αρτοποιία οι ανατιμήσεις στα άλευρα που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και η εκτόξευση στην τιμή του ρεύματος, οδηγούν σε αύξηση το ψωμί.

Λέµε όχι στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο! Κάτω η ακρίβεια και οι φόροι!

Απαιτούµε την απεµπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους σχεδιασµούς, να µην πάει κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα και στην Ουκρανία, να κλείσουν όλες οι αµερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.

Χρειάζεται η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναµη, να χτυπήσουν τις πραγµατικές αιτίες. Χρειάζεται αγώνας µαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώµατα και τις ανάγκες κάθε επαγγελµατία! Είναι µονόδροµος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουµε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις µας!

Να ενώσουµε τη φωνή µας µε τους εργαζόµενους, τη µικροµεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες φιλοµονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι µαζί είµαστε πιο δυνατοί και µπορούµε να ορθώσουµε εµπόδια στις πολιτικές που µας εξοντώνουν και να αποσπάσουµε κατακτήσεις Καλούµε την οµοσπονδία να λάβει µέρος στις κινητοποιήσεις και να καλέσει τους συλλόγους µέλη της να δώσουν το παρών. Να µη λείψει κανείς! Όλοι µαζί είµαστε πιο δυνατοί, µπορούµε να τα καταφέρουµε!

Απαιτούµε:

• Πλαφόν στην τιµή της κιλοβατώρας και του ρεύµατος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρµογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευσητωνδιακοπών. • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιµα και συνολικά στην Ενέργεια.

• ∆ιαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίµων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύµατος, µείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έµµεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιµα. Επιδότησηστούψοςτων αυξήσεωνστηνΕνέργεια.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία µείωση των δηµοτικών τελών. • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασµούς για τις µικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά». 29 Μαρτίου 2022

Για την ΑΣΕ

Σταύρος Γρηγορόπουλος

Ανδρέας Τσίρος




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250