Νίκος Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5: «Δεν δέχομαι από την κα Κράτσα να μας κατηγορεί για αδιαφορία»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 12:00

Νίκος Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5: «Δεν δέχομαι από την κα Κράτσα να μας κατηγορεί για αδιαφορία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης, με αφορμή την μη παρουσία του Δήμου Αργοστολίου στην Έκθεση Τουρισμού στο Ντουμπάι και το σχόλιο της Περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα αναφορικά με την απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής να μην παραστεί ο Δήμος σε αυτή την έκθεση.

«Η κα Κράτσα μας ενημέρωσε για την Έκθεση στο Ντουμπάι. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί για καμία έκθεση που διαφημίζει το νησί μας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος όμως. Αφενός δεν είχαμε προϋπολογισμό για να συμμετέχουμε στο ταξίδι (δεν είχε προλάβει να ψηφιστεί), αφετέρου δεν υπήρχε στον προγραμματισμό μας και δεν ήταν στις επιλογές μας, είχαμε προγραμματίσει άλλες εκθέσεις».

«Το Ντουμπάι είναι κάτι άγνωστο για εμάς, δεν ξέραμε πως θα λειτουργήσει. Θεωρήσαμε ότι δεν θα είχε το απαιτούμενο όφελος συγκριτικά με άλλες εκθέσεις που είχαμε προγραμματίσει να πάμε. Δεν πήραμε την απόφαση ελαφρά την καρδία. Το μελετήσαμε και δεν ξέραμε πως θα μας βοηθούσε. Δεν υπήρχε και προγραμματισμένη πτήση από το Ντουμπάι προς το νησί μας, οπότε… Δεν θα είχαμε κάποιο όφελος. Όλα αυτά τα αναφέραμε στην κα Κράτσα. Δεν υπήρχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Ξενοδόχους».

«Δεν δέχομαι από την κα Κράτσα να μας κατηγορεί για αδιαφορία. Το μελετήσαμε. Ήταν μια απόφαση να μην πάμε. Να ήταν λάθος; Όφελος στο κοντινό μέλλον δεν θα είχαμε. Τα οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει το νησί μας, τα πήρε από την συμμετοχή της Περιφέρειας. Ξέρω ότι θα ξαναγίνει τον Μάιο, αλλά δεν θα συμμετέχουμε και τους λόγους τους ανέφερα. Είναι διαφορετική η στόχευσή μας. Άλλωστε τουρισμός από το Ντουμπάι και την Μέση Ανατολή, δεν υπάρχει στην Κεφαλονιά».

Τουριστική σεζόν 2022

«Οι κρατήσεις είναι αναπάντεχα καλές. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Απρίλιος θα έχει τόσες πτήσεις και κόσμο. Ακόμα και ο Πόρος από τις 19 Απριλίου θα έχει Ολλανδούς και από τον Μάιο Βρετανούς. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα,  λόγω αυξημένου κόστους καθώς τα συμβόλαια είναι χαμηλά γιατί είναι από προηγούμενα χρόνια. Είναι θετικό ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο και πρέπει να ανταποκριθούμε». 




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250