Υπέροχος και εφέτος ο στολισμός του Επιταφίου των Πουλάτων (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 13:18

Υπέροχος και εφέτος ο στολισμός του Επιταφίου των Πουλάτων (εικόνες)

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, ημέρα απόλυτου πένθους για την Χριστιανοσύνη και οι γυναίκες των Πουλάτων, πιστές στην παράδοση στόλισαν νωρίς το πρωί τον επιτάφιο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα. Ένας πραγματικά υπέροχος επιτάφιος με εκατοντάδες ανοιξιάτικα, κυρίως λευκά και μωβ, λουλούδια.

Φυσικά κάθε χρώμα έχει τον δικό του συμβολισμό, με το λευκό να παραπέμπει στην αγνότητα του Χριστού, το μωβ στο πένθος για τον θάνατο του, το κόκκινο στο αίμα του και το κίτρινο στο μήνυμα της νέας αρχής που η θυσία του προσέφερε στον άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο επιτάφιός μας στολίστηκε με μεγάλη αγάπη, στο πλαίσιο μίας αρμονικής μίξης ηθών και εθίμων του τόπου μας, βαθιάς πίστης στον σταυρωθέντα Ιησού, αλλά και προσδοκίας για την λυτρωτική του Ανάσταση.

Με το τέλος του στολισμού του Επιταφίου πραγματοποιηθεί η Ιερή Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, δηλαδή η τελετή της καταβίβασης του σώματος του Ιησού από τον σταυρό και ο ενταφιασμός του, που σε λίγες ώρες θα μετατραπεί σε θρίαμβο νίκης επί του θανάτου και ελπίδας για όλους. Η ημέρα εκκλησιαστικά θα ολοκληρωθεί με την Ιερή Ακολουθία των Παθών που θα ξεκινήσει στις 16:00 και στη συνέχεια με την περιφορά και το προσκύνημα του Επιταφίου

Πηγή: poulatakefalonias.gr




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250