Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/9 στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 12:36

Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/9 στο Αργοστόλι

Ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν στην απεργία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Εργαζόμενοι στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, τις μεταφορές, τις τροφοδοσίες, τα γραφεία, άνεργοι, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καλεί σε πανστρατιά στην αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υποργείου Εργασίας που ξεθεμελεύει ο,τι έχει απομείνει όρθιο.

Το νομοσχέδιο που έρχεται κατά παραγγελία των  μεγάλων  μονοπωλιακών ομίλων, γυρίζει τους εργαζόμενους όχι στην εποχή του Σικάγο, αλλά πολλές δεκαετίες ακόμα πιο πίσω. Ενδεικτικά:

  • Νομιμοποιεί τη δουλειά ως 13 ώρες εργασίας την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα (!),
  • Επιβάλλει την υποχρεωτική 6ημερη εργασία σε πολλούς κλάδους, την 7ημερη σε ακόμα περισσότερους,
  • Ενισχύει περαιτέρω τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης,
  • Θεσπίζει τις συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, των «μηδενικών» ωρών, δηλαδή πλήρης διάλυσης της κοινωνικής, οικογενειακής και οικονομικής μας ζωής, αφού η εργοδοσία θα μας φωνάζει για δουλειά όποτε θέλει,
  • Θεσμοθετεί την 6μηνη δοκιμαστική περίοδο χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του εργαζόμενου, διατηρώντας  το σημερινό 12μηνο.
  • Καταργεί την υποχρέωση προδήλωσης του εργοδότη για την υπερεργασία, τις υπερωρίες, τις τυχόν διευθετήσεις του χρόνου εργασίας και άλλες μεταβολές του ωραρίου με πρόσχημα τη ψηφιακή κάρτα εργασίας, χωρίς φυσικά πουθενά να γίνεται λόγος για στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών ή ενίσχυσή τους,
  • Ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης!

Αυτή η πολιτική που μας στέλνει με μαθηματική ακρίβεια μιαν ώρα αρχύτερα στον τάφο, είτε από τις φωτιές, είτε από τις πλημμύρες, είτε από τα εργατικά "ατυχήματα" πρέπει και μπορούμε να την ανατρέψουμε στους δρόμους του αγώνα!

Η αυριανή απεργία να είναι απάντηση και στη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκει θετικό το νομοσχέδιο και κάνει μάλιστα και προτάσεις για τη βελτίωσή του!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΠΑΝΤΟΥ

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας  να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να  συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση

Τονίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου στο Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι καλυμμένοι για την Απεργία από την Προκήρυξη του Εργατοϋπαλληλικού μας Κέντρου.

Ολοι και Όλες στην Απεργία την Πέμπτη  21/9/2023, στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 

Όλοι στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η κυβέρνηση να προχωράει σε ψήφιση νόμου για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν είναι πρόοδος εκατόν σαράντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου να αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος εργασίας, ούτε η νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας.

Δεν είναι πρόοδος να πρέπει να δουλεύεις 13 ώρες την ημέρα για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα.

Δεν είναι οικειοθελής επιλογή η 2η δουλειά, η δουλειά σε συνθήκες γαλέρας, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, η ένταση της ευελιξίας, της εκμετάλλευσης, της πληρωμής με την ώρα.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τις διεκδικήσεις μας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και για όσους υποφέρουν από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Όλοι στην προκηρυγμένη από ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα απεργία.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10.30 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

                                                                                                                        19 Σεπτεμβρίου 2023 

                                                                                                                       Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη  24ωρη Πανελλαδική Απεργία

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

10.30 π.μ  ΣΤΗΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                         

Εκατόν σαράντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών, μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος του διαλείμματος κι ο άγραφος και απλήρωτος  χρόνος της μετακίνησης προς και από την εργασία).

Το  εν λόγω νομοσχέδιο μέσα από την ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 2019/1152, αποτελεί ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων.

Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα . Στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία εξαιρείται το Δημόσιο (1Α, 69Α/69Β/70Α/182Α/189), για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 31, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι,  όπως οι καταλήψεις,  θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι νομοθετεί υπέρ των εργαζομένων, παρουσιάζοντας αυτή τη βαρβαρότητα ως “μάνα εξ ουρανού” για τους εργαζόμενους και  «κανονικότητα» να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης.

To N.T. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να παλέψουμε για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

Για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.

Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ   19/9/2023                                                         

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις τραγικές εξελίξεις με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, επιλέγει να προχωρήσει τρέχοντας τον σχεδιασμό της, και έχει ήδη φέρει το εργατοκτόνο νομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής.

Πρόκειται για κτηνωδία!

Εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε να συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση.

Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς φωνάξαμε για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες.

Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να συνεδριάσουν και να πάρουν Απεργιακές Αποφάσεις σήμερα κιόλας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Οργώνουμε τους τόπους δουλειάς, τις συνοικίες, μεταφέρουμε το απεργιακό κάλεσμα!

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη νεκρώνουμε τους χώρους δουλειάς και πλημμυρίζουμε την πλατεία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

 

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια (ΑΡ.Σ.Ι)

Η κυβέρνηση της ΝΔ  μετά την οικονομική καταστροφή χιλιάδων ανθρώπων λόγω πυρκαγιών και πλημμύρας  έρχεται  τώρα με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο να αποτελειώσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

   * Καταργεί ουσιαστικά την 8ωρη πενθήμερη εργασία , που για την κατοχύρωση της δόθηκαν τόσοι αγώνες και μας φέρνει την 70ωρη  όταν μάλιστα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ισχύει  η εργασία των 35 ωρών.

   * Καταργεί  ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία εφόσον οι απεργοί αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις . 

  *Επίσης ενισχύει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

  * Με τις συμβάσεις «κατά παραγγελία» δημιουργεί μια δεξαμενή εργαζομένων , χωρίς ωράριο , χωρίς σταθερό μισθό , σκλάβους στην αναμονή sms από τον  εργοδότη .

Φυσικά αυτά κι άλλα τέτοια μέτρα του νέου εργασιακού νομοσχεδίου δεν είναι για το καλό μας .Για άλλη μια φορά η εργοδοτική αυθαιρεσία νομιμοποιείται και παίρνει όπλα από την κυβέρνηση .

Απαιτούμε:

*. Την απόσυρση του εκτρώματος

*  7ημερη 35ωρη εργασία

* Αποδοχές που να διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. Στα νησιά μας καλούμε:  

Κεφαλονιά: Κεντρική πλατεία Αργοστολίου στις 10.30 το πρωί

Κέρκυρα: Εργατικό κέντρο Κέρκυρας 11:00 το πρωί

Λευκάδα: Πλατεία Άη Μηνά 10:30 το πρωί

Ζάκυνθος: Πλατεία Αγίου Μάρκους, 10:00 το πρωί

Να δώσουμε την απάντηση μας στα σχέδια τους... Αντίσταση κι αγώνας !

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια (ΑΡ.Σ.Ι)




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250