Το «αντιγηραντικό» πρωινό που σας βοηθά να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 21:10

Το «αντιγηραντικό» πρωινό που σας βοηθά να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερη

Σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με τη νεανική όψη, δεν είναι περίεργο που θεραπείες όπως το μπότοξ, τα fillers και οι αισθητικές επεμβάσεις αυξάνονται. Ενώ αυτές οι μέθοδοι μπορούν πράγματι να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, συνήθως είναι αρκετά ακριβές. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την καταπολέμηση της γήρανσης, όπως είναι η αλλαγή στη διατροφή σας.

Ο γκουρού του φαγητού και ιδρυτής του The Gift of Oil , Phil Bianchi, αποκάλυψε μιλώντας στην express.co.uk τέσσερις τροφές και ένα ρόφημα κατά της γήρανσης που, όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσαν να «σας βοηθήσουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότεροι». Επίσης πρότεινε για πρωινό ένα πανεύκολο smoothie που είναι έτοιμο σε 2 λεπτά.

Παρθένο ελαιόλαδο

Η λίστα με τα τρόφιμα και τα ροφήματα που θα μπορούσαν να «γυρίσουν το χρόνο πίσω» περιλαμβάνει φυσικά το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο φημίζεται για τα οφέλη του στην υγεία. Μείωση της κακής χοληστερόλης, μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό, υψηλή αρτηριακή πίεση κ.α. Επίσης το ελαιόλαδο διαθέτει πολλές αντιγηραντικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, τα μονοακόρεστα λίπη στο ελαιόλαδο έχει βρεθεί ότι βοηθούν στη μείωση της γήρανσης του δέρματος λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών τους επιδράσεων.

Πράσινο τσάι

Σχετικά με τα ροφήματα και τις αντιγηραντικές ιδιότητες, το πράσινο τσάι είναι από τα πιο δημοφιλή καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β2, η οποία βοηθά στη σύσφιξη της όψης του δέρματος, ενώ περιέχει επίσης μια πληθώρα αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των λεπτών γραμμών ή των ρυτίδων.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, αλλά βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση της ροής του αίματος στο δέρμα και στη διατήρηση της υγρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι φλαβανόλες από τη μαύρη σοκολάτα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από τον ήλιο - μειώνοντας τον κίνδυνο ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Φωτογραφία/PexelsΦωτογραφία/Pexels

Ρόδια

Τα ρόδια επίσης είναι γεμάτα με πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά και έχουν μια ολόκληρη ποικιλία από οφέλη για την υγεία για το σώμα και το δέρμα. Έχει βρεθεί ότι τα ρόδια μπορούν στην πραγματικότητα να βοηθήσουν στη μείωση τυχόν βλαβών από τον ήλιο και καφέ κηλίδων στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά στα φρούτα βοηθούν επίσης στην προστασία του κολλαγόνου του δέρματος.

Καρπούζι

Το καρπούζι δεν είναι μόνο εξαιρετικά ενυδατικό, το οποίο είναι καλό για το δέρμα, αλλά περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β και C. Ο συνδυασμός αυτών βοηθά στη φωτεινότητα του δέρματος, στην ενίσχυση της υγείας του δέρματος και επομένως σε μία πιο νεανική εμφάνιση.

Συνταγή πρωινού «αντιγήρανσης»

Για την «απόλυτη συνταγή κατά της γήρανσης», ο Phil προτείνει ένα νόστιμο μπολ smoothie για πρωινό.

Φωτογραφία/PexelsΦωτογραφία/Pexels

Τι θα χρειαστείτε:

  • 150 g κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα,
  • 50 g καρπούζι,
  • 1 ώριμη μπανάνα,
  • 75 ml γάλα βρώμης,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου,
  • 1⁄2 κουταλιά της σούπας σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας

Για να το ολοκληρώσετε, προσθέστε:

  • σπόρους ροδιού,
  • μαύρη σοκολάτα,
  • 25 γραμμάρια γκρανόλα,
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και σπόρους και λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

bovary.gr




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250