«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας!» - Ομιλία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας (εικονες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 10:45

«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας!» - Ομιλία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας (εικονες/video)

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ομιλία από το Κίνημα Κεφαλονιάς ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Κοργιαλένιο Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι.

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών είναι πλέον αισθητός και στο νησί μας με την λαϊκή περιουσία των συμπολιτών μας να βγαίνει στο σφυρί από ξένα funds χωρίς καμία απολύτως προστασία από το ελληνικό κράτος.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δικηγόρος Γεράσιμος Γαβριελάτος, από την κεντρική επιτροπή του Μέρα 25 Έλενα Δεληγιάννη, από την Πανελλαδική Πρωτοβούλια κατά των πλειστηριασμών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Ρωμαννός Αγγελής και τα μέλη του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών Κεφαλονιάς Σταυρός Αντύπας και Μενέλαος Τουμαζάτος.

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο Μιχάλης Μαρκάτος, ενώ το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Φάρος» Νίκος Παυλάτος, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Σπύρος Λουκάκης και ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος.

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/888603172406249}

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης κατατέθει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στην υποβάθμιση του πτυχίου τους.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Γαβριελάτος μίλησε για τον κίνδυνο που καραδοκεί απέναντι στη λαϊκή περιουσία και την πρώτη κατοικία των πολιτών όπου και κόπους και αγώνες έχει αποκτηθεί και αυτή τη στιγμή είναι εντελώς αποστράτευση. Η Κεφαλονιά βιώνει μια ατέλειωτη σκληρή πραγματικότητα την τελευταία δεκαετία αρχής γενομένης από την οικονομική κρίση, τον σεισμό του 2014, την πανδημία και σήμερα τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση. Το νησί δοκιμάζεται ανελέητα και οι πολίτες βρίσκονται στο κέντρο της δίνης χωρίς να μπορούν πλέον να ανταπεξελθόν στα υψηλά επιτόκια. Έχει έρθει η ώρα, όπως αναφέρει ο κ. Γαβριελάτος, να σταματήσουν να αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς.

Η κα Κωσταντοπούλου αναφέρθηκε στην ξαφνική συνθήκη περικοπής μισθών, υπερφορολόγισης, απώλειας εργασίας και εκτεταμένης ανεργίας που βρέθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας ως επιπτώσεις των πολυετή μνημονίων. Αντίθετα οι τράπεζες σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενισχύθηκαν μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων χωρίς να έχουν κανένα σεβασμό προς τους δανειολήπτες. Αποτελεί ύβρις εν έτη 2023, λόγω των πωλήσεων μετοχών από τις τράπεζες στα ξένα funds, να ενεργοποιούνται παλιά δάνεια τα οποία δεν βρίσκονται σε ισχύ.

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/6230217206999267}

Τον Ιούλιο του 2015 καταφθάνει νομοθέτημα στη βουλή όπου για πρώτη φορά επιτρέπετε στις τράπεζες να έχουν τον πρώτο λόγο στους πλειστηριασμούς και όχι το ελληνικό δημόσιο. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς με το νομοθέτημα 43-54 επιτρέπετε η δημιουργία των σχημάτων εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων τραπεζών και οφειλών δανειοληπτών υπό την εποπτεία της Τράπεζας Ελλάδος, δηλαδή η δημιουργία των funds. Από το 2016 με την δημιουργία του Κινήματος Πλεύση Ελευθερίας, με φυσική παρουσία σε δικαστικές αίθουσες έχουν ανατραπεί πλειστηριασμοί περιουσιών πολιτών. Το αποκορύφωνα της ζοφερή αυτής κατάστασης αποτελεί η διαδικασία – τερατούργημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών χωρίς καμία διαφάνεια και πολλές φορές με πλαστά έγγραψα από τα funds εναντίον των πολιτών. Όπως ανέφερε η κα Κωσταντοπούλου, ο κ. Στουρνάρας επί κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά είχε τονίσει ότι στην Ελλάδα είναι πολύ υψιλότ ο ποσοστό ιδιοκατοίκησης εννοώντας ότι είναι κάτι «κακό» οι Έλληνες πολίτες να είναι ιδιοκτήτες της περιουσίας τους. Ο αγώνας κατά του εκτρώματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καλά κρατεί και η μάχη του Ελληνικού λαού δεν θα πάει χαμένη.

Η κα Δεληγιάννη αναφέρθηκε στην δραματική μείωση των εισοδημάτων των πολιτών που σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, τις αυξήσεις των τιμών στα αγαθά και τον πόλεμο έχει δημιουργήσει μια αβάσταχτη πραγματικότητα. Η απόφαση του Αρείου Πάγου δίνει το ελεύθερο στα funds να προχωρούν σε πλειστηριασμό της λαϊκής περιουσίας ανενόχλητα και χωρίς κανένα είδους έλεγχο. Στόχος φυσικά η εξάλειψη του βασικού χαρακτηριστικού της κοινωνίας μας, την ιδιοκατοίκηση χωρίς οι πολίτες να μπορούν να αμυνθούν.

Ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για το νομοσχέδιο του κ. Κοντονή το οποίο μετέτρεψε την συμμετοχή των πολιτών σε αντίσταση απέναντι στους πλειστηριασμούς σε έγκλημα οδηγώντας πολίτες στα κρατητήρια και έπειτα στα δικαστήρια.  

Κλείνοντας ο κ. Αντύπας και ο κ. Τουμαζάτος επισήμαναν ότι ο λαός της Κεφαλονιάς θα σταθεί απέναντι στους παράνομους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όπως στάθηκε απέναντι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά μας και στην εξόρυξη πετρελαίου από τις θάλασσες μας.

Δέσποινα Χαρώνη

DSC 0001DSC 0002DSC 0003DSC 0005DSC 0010DSC 0011DSC 0014DSC 0034DSC 0037DSC 0045DSC 0051DSC 0055DSC 0075DSC 0086DSC 0089DSC 0092DSC 0109DSC 0114DSC 0127DSC 0130DSC 0136




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250